Jump to content
Sign in to follow this  
Stefan

Informatii si clarificari privind datele personale

Recommended Posts

Acest topic este un precursor (in limbaj simplificat) al modificarilor care vor avea loc in zilele urmatoare la  Regulamentul  (terms & conditions) si  Politica de Confidentialitate (privacy policy) care guverneaza activitatea pe Forumul Whynot-gaming. In plus, vom anunta aici diverse masuri luate in concordanta cu aceste noi prevederi.

Datele cu caracter personal pe care Forumul WhyNOT-Gaming le colecteaza si proceseaza sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul si modul procesarii.

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:

Adresa de email, necesara pentru:

validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Aceste date sunt colectate pentru ca fara ele nu este posibila crearea unui cont de membru. Fara cont nu se poate participa la discutii.

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumul WhyNOT-Gaming au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:

Locatia
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Genul (Sex)
Website URL
Introducerea acestor date nu este necesara, ci pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Whynot-Gaming nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date nu sunt procesate in niciun fel, cu exceptia afisarii lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Whynot-Gaming (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au obligatia de a le completa cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):

Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice.


Observatii:

Datele necesare (I), datele optionale (II) si datele colectate automat (III) nu sunt procesate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing sau profiling, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
Datele necesare (I) si datele optionale (II) sunt stocate in baza de date a Forumului Whynot-Gaming pe toata perioada existentei unui cont de membru, precum si in copiile de siguranta (backup) pentru o perioada de cinci (5) ani. Pot fi modificate oricand de catre posesorul contului.
Datele colectate automat (III) sunt stocate pentru 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Whynot-Gaming (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Board Life Status


Board startup date: January 16, 2018 14:03:09
×